Valtion tukea suomalaiselle rokotekehitykselle? – Talouspoliittinen ministerivaliokunta näytti vihreää valoa rahoitukselle (Mediuutiset)

22.06.2021

Esityksen mukaan Suomi voisi osallistua pohjoismaiseen pandemiarokotteiden yhteiskehittämisen ja -tuotannon selvitystyöhön.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa Suomen valtion osallistumista kotimaisen rokotekehityksen ja -tuotannon rahoittamiseen innovaatio- ja elinkeinopoliittisin sekä taloudellisen huoltovarmuuden perusteella.

Työ- ja elinkeinoministeriön esityksen mukaan Innovaatiorahoituskeskus Business Finland osallistuisi kotimaisen rokotekehittämisen rahoittamiseen nykyisten rahoituslinjauksien mukaisesti. Tämä tarkoittaa sitä, että kliinisten kokeiden rahoittamista jatkettaisiin nykyisten rahoituslinjausten mukaisesti ja kolmannen vaiheen kliinisiin tutkimuksiin ei tässä vaiheessa osallistuttaisi merkittävin julkisin panostuksin.

LUE LISÄÄ: https://www.mediuutiset.fi/uutiset/valtion-tukea-suomalaiselle-rokotekehitykselle-talouspoliittinen-ministerivaliokunta-naytti-vihreaa-valoa-rahoitukselle/4deaf153-8b44-4dd4-adcc-abd822cba2db